Take me to the Perimeter Protection Group website
Extranet
Pullerter som beskyttelse

8 tips til anvendelse af pullerter

Du har efter al sandsynlighed allerede passeret hundredvis af pullerter uden at lægge mærke til dem.
Netop det gør pullerter til hverdagens små helte, når design, formål og funktionalitet smelter sammen.
Mangler du inspiration til, hvor pullerter med stor fordel kan installeres, har jeg her samlet 8 tips, der kan lede dig på vej.

Hvad er en pullert
En pullert er konstrueret i materialer som stål, beton eller træ og måler typisk fra 600-1200 mm. Den kan leveres i fast, demonterbar eller automatisk udgave. En fast pullert betyder, at pullerten efter installation ikke kan fjernes. En demonterbar pullert kan aflåses og fjernes fra stedet, medens en automatisk pullert har den fordel, at den kan sænkes og hæves alt efter behov.

Universelle hvad angår formål
Alle disse pullerter, der udføres i forskelligt materiale, er ikke universelle, når det drejer sig om konstruktion. De er dog universelle, når det drejer sig om at beskytte bygninger, fodgængere og trafik. Derfor ser du dem foran bygninger, ved parkeringspladser, stier, gågader, langs med vejene og nu på offentlige pladser.

Vi ser pullerter i stigende grad
De seneste begivenheder overalt i hele verden med angreb på menneskemasser via lastbiler får byer til at svare igen ved at installere pullerter i områder med høj risiko – megen trafik og forsamling af mennesker. Men selvom grunden til et stigende antal pullerter i bybilleder er anti-terror foranstaltninger, er der mange andre grunde til at installere en pullert. Se her

Pullerter som vejledning

 

8 anvendelsesmuligheder for pullerter

 1. Uautoriseret parkering
  Lige meget om vi taler om en festival, en fodboldkamp eller en koncert parkeres der ofte uden for de afmærkede p-plads områder. Dette være sig på hjørner, på græsset eller steder hvor parkering er forbudt. En måde, hvorpå dette kan undgås, er ved at installere pullerter på steder, hvor parkering er uønsket.
 2. Kontrol af trafikken
  Pullerter kan have to funktioner i trafikken. Fx fungerer en pullert optimalt ved enden af en gågade, når den kan sænkes i tilfælde af vareleverancer, og hæves når biltrafik i gågaden er uønsket.
  Den anden funktion opnås, når pullerter installeres langs med en vej, hvorved bilister automatisk sænker farten, da vejen således synes smallere, og øget sikkerhed opnås i trafikken.
 3. Stisystem fra P-plads
  Udover at styre den kørende trafik kan pullerterne også være med til at påvirke gåendes opførsel. Med pullerter formet som en sti er vejen udstukket, og gående er dermed beskyttet mod biltrafikken på vejen fra fx en koncert til en P-plads. En sådan sti vil også holde gående væk fra fx omkringliggende arealer, der ikke må betrædes.
 4. Beskyttelse af skulpturer
  Et ganske andet område, hvor pullerter har stor værdi, er omkring en skulptur. Mange tror i disse terror-tider, at pullerter skal beskytte skulptur og kunst imod terror. Og helt klart det kan de. Men de beskytter også selve skulpturen ved at hindre turister og andre besøgende i at komme for tæt på. Pullerter som kædehegn omkring en skulptur forhindrer personer i at røre, klatre eller på anden måde ødelægge skulpturen.
 5. En forretnings milepæl
  Medens pullerter anvendes rundt om skulpturer for at hindre uønsket opmærksomhed, har forretninger valgt at installere pullerter foran hovedindgangen for at få øget opmærksomhed. Installationen finder ikke kun sted for at øge sikkerheden. Næh, pullerter foran bidrager også til en stigning i kundetrafikken, da pullerter signalerer øget sikkerhed og er ideelle som en milepæl for forretningen, hvilket virker positivt i en verden med stigende konkurrence.
 6. Cykelparkering
  Cyklen er blevet populær som transportmiddel på grund af både pris og miljø. Og som svar på den stigende efterspørgsel tilbyder større byer P-plads områder for cyklister. Pullerter som SafetyFlex er ideelle som cykelstativ, hvor sikkerheden er i fokus. Endvidere udgør de med deres moderne design et unikt og attraktivt look i enhver by.
 7. Beskyttelse af bygninger
  Som vi har set anvendes crash testede pullerter foran Allianz Arena i Tyskland. Alt efter bygningens placering, alt efter den hastighed en bil kan opnå vælges en pullert, der kan modstå truslen. Det er vigtigt at have alle disse faktorer for øje, da flere forskellige pullerter kunne være det optimale valg, såfremt pullerten ikke skal fungere som sikkerhed mod fx lastbiler men blot fungere som et dekorativt eller afgrænsende element.
 8. Pullerter ”in disguise”
  Senest har en ny trend sneget sig ind på markedet. Pullerter som SafetyFlex har helt unikke egenskaber og lader sig transformere til nyttige street furnitures. Men ikke nok med det. De kan også skjules i forbindelse med affaldskurve, agere som standere for displays eller tilpasses den enkelte virksomhed, hvilket indebærer uanede muligheder. Disse pullerter er crashtestet og dermed ideelle som anti-terror elementer.

Altså. Pullerter har flere funktioner alt efter stil, konstruktion etc. De mange funktioner kan være som milepæl, som beskyttelse, som cykelholder, som sti etc. Så næste gang du skal anvende en pullert. Overvej dens funktion.Skal den lede på vej, beskytte eller regulere trafikken.

 

Få straks vore brochurer om pullerter!
Du vil også fremover få vort Nyhedsbrev tilsendt denne mail