Take me to the Perimeter Protection Group website
Extranet

Sikring af Mentor it

En stille gade i Esbjerg huser denne IT virksomhed, der ved første blik ikke anses for at være noget særligt. Alting forandrer sig dog ved nærmere øjesyn. Sikring og sikkerhed er uovertruffen – et kapitel for sig selv – et mønstereksemplar for andre it-firmaer.

Udvendig sikring
Da jeg nærmede mig virksomheden dukkede et afgrænset område op ved siden af hovedbygningen. Pænt, solidt, afgrænset og alligevel tilgængeligt for rette vedkommende. Gitterhegnet omkring dette område beskytter vitalt materiale for virksomheden.  Køletanke, der afkøler maskiner i datacentret i kontorbygningen, hvilket ikke blot er væsentligt for Mentor it men også essentielt for de virksomheder, der outsourcer deres IT til Mentor it.  ”Tankene og andet materiale beskyttes mod hærværk”, fortæller Claus Kvist, Partner og Direktør hos Mentor IT, der dog ikke har oplevet tyveri eller hærværk. ”Med kunder fra energibranchen, store produktionsfirmaer etc. er det nødvenligt at være på forkant” ,mener Claus Kvist. Sikring og sikkerhed er ofte et krav fra disse firmaer, der outsourcer sin IT til Mentor it. Miljøet er ekstrem sårbart og  beskyttes derfor indendørs som udendørs mod hacking, hærværk og andre it-trusler.

Området er sikret med gitterhegn med fletbånd i passende farve. Genial måde at lukke af for nysgerrige blikke. Indtrykket bliver derefter, når man besøger virksomheden. Alt virker stille, roligt og ordentligt. Man ser ikke køletankene, man bliver ikke mødt med uorden.

Det lukkede område er selvfølgelig tilgængeligt for en servicemontør. ”Med køletanke er det et lovmæssigt krav, at de serviceres med jævne mellemrum”, fortæller Claus Kvist. Med en låsbar låge og en passende trappe er adgang sikret for service. ”Det skal være enkelt og ubesværligt at servicere vore køletanke” fortsætter Claus.

Indvendig sikring
Før jeg overhovedet kunne se mennesker måtte jeg igennem flere døre. Døre der kun blev åbnet via en adgangsgivende samtale. Endvidere viste det sig, at hardware udskiftes ca. hver 18. måned for at sikre data.
Så sikringen indenfor kan mere end matche sikringen udenfor.

Beskyttelse af data bliver i disse IT-tider stadig vigtigere. En virksomhed som Mentor IT gør sit yderste for at imødekomme kunders krav til sikring af deres data. Data der er altafgørende for en virksomheds overlevelse – for morgendagens forretning.