Take me to the Perimeter Protection Group website
Extranet

Højsikring med relevant beskyttelse

Nye trusler kræver nye svar

Udviklingen med nye trusler og en stadig mere aggressiv, religiøst motiveret terrorisme kræver nytænkning indenfor sikringsområdet – nytænkning med nye eller udvidede sikringskoncepter. Vi oplever stadig stigende krav og kompleksiteten øges på alle områder.

Indtil nu har sikringsprodukter overvejende været anvendt på områder som fængsler, ambassader, militære anlæg, atomkraftværker, lufthavne eller anden kritiske infrastruktur.

Men udviklingen har taget en ny drejning. Det centrale tema i øjeblikket er bedre beskyttelsen af den ​​indre by samt offentlige pladser.

Videoovervågning
I praksis tjener videoovervågning som lettere kontrollerbare check-up og verifikation af fakta – identifikation af den påståede gerningsmand. Men videoovervågning kan ikke stå alene, når det drejer sig om terrorhandlinger.

Perimetersikring
På grund af dette er tendensen med at kombinere forskellige komponenter i alle områder inden for sikring absolut et ”must”. Udvælgelsen af ​​”det rigtige system” og den optimale kombination afhænger af forskellige nøglefaktorer:  Risikotype, beskyttelsesniveau, omgivelserne, menneskers bevægelser til og fra området, den mulige trusselform og typen af aktivitet i området.

 

Udfordringer ved perimetersikring
Sikring af indre byområder er udfordrende på grund af det faktum, at sikringen er meget tæt på bygninger eller er omfattet af grundlæggende restriktioner på grund af underjordiske rør og rørledninger eller på grund af tung trafik fra køretøjer.

En anden central faktor er det visuelle i forbindelse med et sikkerhedskoncept på offentlige områder. Ingen ønsker visuelt afskrækkende koncepter, da de skaber en følelse af en konstant tilstedeværende trussel og i sidste ende skabe yderligere frygt. Berlin har reageret på angrebet med yderligere politi-tilstedeværelse og tunge betonblokke som en kortsigtet løsning.

Vi tager udfordringen op!
En del af vore produkter indenfor terrorsikring eller High Security har den fordel, at de kun kræver et mindre fundament, hvilket gør dem anvendelige i den indre by, der ofte bære præg af underjordiske udfordringer.

Rent visuelt arbejder vi på en løsning, der ikke blot fungerer visuelt men som samtidig har et funktionelt formål.

På længere sigt, er det vigtigt at have moderne, præventive sikringsløsninger, som kan integreres i miljøet på en diskret og effektiv måde. Christian Oxdorf, Managing Director fra GPP Perimeter Protection A/S udtaler: ”Sikringsløsningen skal være præventiv. Vi har High Security produkter, der på bedste vis kan beskytte fx gågader og andre offentlige pladser, der kan nås via et køretøj.

Automatiske pullerter
Vore crash-testede elkosta pullerter ville være ideelle til denne udfordring. I sænket position er synligheden minimal og pullerten kan passeres af tunge køretøjer. På blot få sekunder udgør de i hævet stand en barriere, der kan blokere tilkørselsveje.

Nytænkning
Med vore pullerter fx pullerten M50, der er crash-testet iht ASTM F 2656-07, IWA 14-1:2013 og PAS 68:2013 tænker jeg i helt nye baner. Ikke nok med at de er certificeret via internationale crash-test og dermed udgør en enorm modstand i tilfælde af et angreb, de kan integreres i den indre by.   Man taler meget om det visuelle og den skræmmende effekt ved terrorløsninger. Det virker bombastisk, det virker i den forkerte retning. Man føler sig usikker i et sikkert miljø. Vi har løsningen. Pullerter – selv crash-testede pullerter kan nemt ”skjules” i et moderne, arkitektonisk flot design, der på ingen måde leder tanken hen på terror. Vi tror, det er fremtiden.

At gemme terrorsikringen, at integrere sikringen i miljøet fx med en flot dekoration på toppen, i en stander med vejviser display eller i højborde, der alle også funktionelt tjener et formål, vil efterhånden blive en del af fremtiden.

High Security produkter
Vort elkosta High Security sortiment omfatter yderligere testede produkter, certificeret i henhold til internationale standarder PAS 68, ASTM og IWA 14-1, så som wedge barriers, skydeporte, pullerter med flere. Hver især har de sin fordel og bør anvendes på forskellige steder.

”Det er klart, at der skal findes en langsigtet sikringsløsning, som kan implementeres, hvor udviklingen i samfundet har gjort området sårbart og dermed et potentielt mål for terrorvirksomhed,” afslutter Christian Oxdorf.